Repkényszaggatás – vendégünk volt Prof. Dr. Görög Sándor akadémikus

Közéleti gondolkodó sorozatunkban tegnap vendégünk volt Prof. Dr. Görög Sándor akadémikus. Városunk szülötte „Szombathelytől a Magyar Tudományos Akadémiáig – és vissza” címmel tartott önéletrajzi ihletésű előadást. Akadémikusi precizitással, kiváló előadó készséggel, finom humorral fűszerezett elbeszélésére összegyültek barátok, volt osztálytársak, tisztelői és az érdeklődök sokasága.

Akik eljöttek egy páratlan életutat ismerhettek meg. Az előadást követő beszélgetésekben kiegészíthették a közösen megélt élményekkel. Dedikáltathatták Professzor Úr Repkényszaggatás című, önéletrajzi könyvét. A program egyik kivételes pillanata volt, amikor Görög Sándor átadta dedikált kötetét, az idén 100 éves Spiegler Elemér holokauszt túlélőnek.

A Repkényszaggatás című könyv a II. világháború előtti időszaktól napjainkig mutatja be a magyar történelem utolsó évtizedeit. Ez a szubjektív és szuggesszív korrajz  egy kivételes ember visszaemlékezése. Példamutatás az el nem vesztett és vesztegetett tehetségről, emberi nagyságról. Biztos vagyok abban, hogy akik tegnap meghallgatták Professzor Úr előadását, mind egyetértenek ezzel. Vaamennyiünk nevében, köszönöm ezt az élményt.

Simon Zoltán Péter, igazgató