Online próbanyelvvizsga a Corvinusnál

A Vas Megyei TIT Egyesület szervezésében a Corvinus Nyelvvizsgaközpont elektronikus (e-mailes) próbanyelvvizsgát tart általános (egynyelvű) angol és német nyelvből közép- (B2) és felsőfokon (C1), valamint angol és német közgazdasági szaknyelvből közép- és felsőfokon.

 

 

A próbavizsga tartalma: egynyelvű írásbeli vizsga feladatsor (íráskészség, olvasott szövegértés teszt, nyelvismereti teszt) + hallás utáni szövegértés teszt.

 

A próbavizsga ára: írásbeli (B) 2.000,- Ft; hallás utáni szövegértés (A) 1.000,- Ft.

 

A próbavizsga időpontja: A tesztek e-mailen történő megküldése: 2022. március 18. (péntek) 12.00. A próbavizsga személyes jelenlétet nem igényel, a jelentkezéskor megadott e-mail címre küldjük az anyagot.

 

Jelentkezés módja: A próbanyelvvizsgára március 9. éjfélig lehet jelentkezni a kiss.adrienn@vasitit.hu e-mail címen az alábbi két dokumentum megküldésével: kitöltött jelentkezési lap és a díj befizetését igazoló bizonylat.

 

 

A vizsgáról: A jelentkezéskor megadott e-mail címre küldjük a vizsgaanyagot (tesztek pdf, megoldólapok word formátumban). A próbavizsgát saját időbeosztása szerint bármikor megírhatja, a kitöltött tesztet március 21. (hétfő) éjfélig lehet visszaküldeni a kiss.adrienn@vasitit.hu e-mail címre. Minden teszttípus külön fájlban található majd, melyet le kell tölteni gépére, ahol beírhatja a válaszokat. Ezt követően a megoldólapokat és a levélírás feladatot át kell neveznie oly módon, hogy az eredeti fájl neve után írja be a saját nevét (pl. Altalanos angol C1 auditivmegoldolap_2020.11_Szép Róza)

 

Minden teszten szerepel a megírásra fordítható idő, szótárt használni az íráskészség és olvasott szövegértés feladatokhoz lehet.

Az auditív vizsgához a hanganyag megtalálható lesz a Vizsgaközpont honlapján, melyhez a linket a vizsgaanyaggal együtt küldjük. A hangfelvétel meg fog egyezni a vizsgaformátumával, vagyis tartalmazni fog szüneteket a tesztfeladat átolvasására, válaszai átnézésére. A hangfájlt nem kell letölteni, csak lejátszani. Az egyes tesztek tetszés szerinti sorrendben megírhatóak, a rendelkezésre álló időt kérjük, hogy a saját érdekében tartsa be, hogy minél pontosabb képet kapjon tudásáról.

 

Eredmények: A próbavizsga eredményeit várhatóan április 20-tól küldjük el e-mailben.

 

 

Sikeres vizsgázást kívánunk!