Kulturális projektciklus menedzsment tanfolyam indul

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület Kulturális projektciklus menedzsment (KPCM) távoktatásos képzést indít kulturális szakembereknek.

Célja: a hazai kulturális, közművelődési, közgyűjteményi, a kulturális profilú felnőttképzési intézményrendszer valamint kulturális nonprofit, civil szféra, az egyházak kulturális humán-erőforrásának korszerű fejlesztése. Szakmai-módszertani tartalmával célja felkészítésük és képessé tételük az EU Strukturális és Kohéziós Alapjaiból tervezett fejlesztések fogadására, megvalósítására, és az ehhez szükséges Projekt Ciklus Menedzsment elmélet-gyakorlati megismerésén túl, alkalmazására. Cél a kulturális szakemberek szemléletének megújítása, a stratégiai gondolkodásmód elsajátíttatása, a gazdálkodási és menedzser típusú ismereteik szélesítése, és a meglévő tudásbázisukra történő koherens építkezés. A KPCM programtartalma kifejezni kívánja azt a szándékot és a célt, hogy a kulturális szakterületen munkát vállalóknak – többségében bölcsész végzettségűek –  alkalmazható ismereteik legyenek az európai kulturális „projekt-kultúráról”, a radikálisan piacosodó környezetben a kulturális pályázati gyakorlatról.

Kiknek ajánljuk: múzeumi, könyvtári, levéltári programszervezők, kulturális intézmények vezetői; művelődésszervezők, oktatási-felnőttképzési szervezők, oktatási-művelődési szervezők, non-profit, civil szervezetek munkatársai, média-kommunikációs terület szakemberei; közigazgatásban, önkormányzatokban dolgozó kulturális szakemberek, önkormányzati kisebbségi, esélyegyenlőségi programokban résztvevők, valamint közalkalmazottak; népfőiskolai programszervezők, ill. mindenki, aki a kulturális önképzésben szeretne részt venni.

A továbbképzés 4 modulból:

1. ÁLTALÁNOS KULTURAELMÉLET;

2. AZ ÁLTALÁNOS VEZETÉSELMÉLETTŐL A PROJEKT CIKLUS MENEDZSMENTIG;

3. A PÁLYÁZATÍRÁS ÉS LEBONYOLÍTÁS ALAPJAI – PCM;

4. A KULTÚRA GAZDASÁGTANA

A résztvevők számára kötelező a négy modul eredményes elsajátítása, a modulzáró vizsga (20 kérdés/modul) a tesztfeladatok sikeres teljesítése. Csak ezek elvégzése után haladhatnak tovább a többi modul elsajátításában. A modulok elvégzéséről külön (modul-nevesített) tanúsítványt (igazolást) kapnak, a képzés végén pedig a képzés egészéről. A képzési programot záró vizsgán (a modulzáró vizsgák eredményessége esetén): 1) vizsgadolgozattal  2) projekt-elemzéssel kell megszerezni a résztvevőknek a KPCM kompetenciát.

A tananyag honlapunkon elektronikusan áll rendelkezésre (ehhez belépési azonosítót adunk), az elsajátítás egyéni tanulással történik saját időbeosztás szerint. (Jelenléti oktatással a képzés anyaga 180 óra lenne.)

A jelentkezés feltétele legalább középfokú iskolai végzettség. Egyéb feltétel: az infó-kommunikációs technológia közepes felhasználói, alkalmazási szintű ismerete

Jelentkezési határidő nincs, a jelentkezés folyamatos!

A képzés díja: 30.000 Ft/fő, amit átutalással vagy a pénztárunkban történő befizetéssel lehet teljesíteni.

Jelentkezés a csatolt jelentkezési lapnak faxon a 94/509-500-as számra vagy a kuglics[pont]gabor[kukac]vasitit[pont]hu e-mail címre történő visszaküldésével lehet.

Jelentkezési lap_KPCM

Csoportos jelentkezés esetén lehetőséget biztosítunk a jelenléti oktatásra is – ezügyben kérje árajánlatunkat a kuglics[pont]gabor[kukac]vasitit[pont]hu címen!