Könyvbemutató

Kedves Kollégánk, Barátunk!

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete és a Kámoni Arborétumért Egyesület szeretettel meghívja Önt a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Központjába (Szombathely, Szent Imre herceg u. 84/b.) a 2014 április 16-án (szerdán) 17.00-kor kezdődő eseményre, melyen bemutatjuk a Kámoni Arborétum történetét, élővilágát, kutatási tevékenységeit ismertető új kötetet.

  • Köszöntőt mond dr. Borovics Attila a NAIK ERTI intézetigazgatója és Károlyi Frigyes a Kámoni Arborétumért Egyesület elnökségi tagja.
  • A kötetet méltatja Retkes József Vas Megyei Príma díjas kertészmérnök, egyetemi docens
  • Ezt követően egy régi diaképekkel színesített beszélgetés következik. A beszélgető partnerek: Bánó István kertészmérnök; Prof. Dr. Mátyás Csaba erdőmérnök, az Akadémia rendes tagja; Németh Gábor arborétumvezető; Tokaji Nagy Sándor kertész; dr. Tóth József kertészmérnök – tanár. Kérdező: Szendi Zsuzsa a kötet szerkesztője

Közreműködik Vas Megyei Vadászkürt Egyesület.

A könyvbemutató különlegessége, hogy utoljára 1965-ben, majdnem 50 éve jelent meg a Kámoni Arborétumról önálló könyv, színes nyomású kötet pedig első alkalommal.
A rengeteg színes képpel illusztrált, tudományos igénnyel, mégis közérthetően és élvezhetően megírt könyvben neves tudós szerzők is közreműködtek. A tanulmányok a megújult arborétum növényzete mellett bemutatják a gomba és madárvilágot, a gyűjteményes kert 1960 óta eltelt időszakát számos anekdotával fűszerezve, de újdonság a II. világháború előtti időszak korabeli szakcikkekre alapozó bemutatása is.

Meghívó letöltése