”Anyanyelvünk magyarsága” – Versíró, slam-író, pályázat középiskolások és egyetemisták számra.

Ismered Karinthy Frigyes Így írtok Ti című stílusparódiáját? Esetleg olvastad Bödőcs Tibor Addig se iszik című könyvét? Vagy esetleg Varró Dániel Mi lett hova című verseskötetét? Ha igen, mindened megvan ahhoz, hogy versadaptációt írhass, megmutathasd, hogy képes vagy játszani anyanyelveddel, ismered a szavakban rejlő varázslatot. Kipróbálnád hogy hangzik a Ki viszi át a szerelmet című vers ha olyan szavakkal írod át, mint „szelfi” vagy „hashtag”? Faragj nekünk rímeket a nagy elődök nyomdokain haladva, pályázz, és légy alkotó résztvevője a Magyar Nyelv Hetének!

A versíró pályázat témája: Nagy László egy szabadon választott költeményének 21. századi adaptációja. (A pályaművek születhetnek szöveghű átiratként, megőrizve az eredeti vers szövegét mai szavakkal, de teljesen szabadon értelmezett változatokat is szívesen fogadunk.)

Pályázati kategóriák:

Középiskolás diákok pályamunkáit várjuk két kategóriában:

  • Vers – Nagy László egy szabadon választott költeményének átirata
  • Slam – Nagy László költői motívumai slam poetry átiratban

Beérkezési határidő: 2018. április 10.

A versenyre beérkezett műveket szakértő zsűri fogja értékelni. A zsűri által legjobbnak ítélt művek alkotói könyvjutalomban részesülnek.

A műveket e-mailben az info@vasitit.hu e-mailcímre, postai úton a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (9700 Szombathely, Kőszegi u. 2.) címére, vagy személyesen hétfőtől-csütörtökig 8-16 között lehet eljuttatni a VASI TIT Kőszegi u. 2. alatti irodájába lehet eljuttatni.

Kategória: Kiemelt